HOME   NIEUWSBRIEF   KORTINGEN   FOTO’S   EVENEMENTEN INFORMATIE   CONTACT

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Hamamelis en andere winterbloeiers

5 februari - 10:00 - 12:00

De winter lijkt niet de periode te zijn, waarin je verwacht dat bomen en struiken in bloei zullen staan. Maar er zijn heesters en bomen die juist in de koude wintermaanden hun fraaie bloesems tonen. Eén van de bekendste is wellicht de Hamamelis of toverhazelaar. Jelena Belder schreef er over in haar boek Winterbloeiers “Al was mijn tuin maar ter grootte van een schort ….. dan nog zou ik niet de verleiding kunnen weerstaan er een te planten”.

Tijdens de excursie ga je onder andere de Hamamelis ‘Gimborn’s Perfume’, een speciale selectie van Max van Gimborn bewonderen, de heerlijke geur moet je ervaren. In het Nationaal Bomenmuseum Gimborn staan tientallen cultivars. De Hamamelis-collectie van Van der Werf uit Boskoop staat hier ook.

Maar er is meer, heb je de Sarcococca wel eens geroken? Die geur vergeet je nooit meer. De Viburnum x bodnantense ‘Dawn’ is een schoonheid die je niet mag missen. Misschien is de Staartaar, Stachyurus chinensis, ook al te zien met zijn lange staarten. Daarnaast is de winter zonder meer het mooiste jaargetijde om stammen van acers te bekijken, je kunt er vandaag volop van genieten. Deze ochtend gaan we samen met Jan Snijders, gids bij het Nationaal Bomenmuseum Gimborn, de winterparels van dit mooie stukje natuur dicht bij huis bekijken.

 

Let op!

Vergeet je niet in te schrijven voor de rondleiding. Zorg voor warme kleding en stevige schoenen.

Datum : zaterdag 5 februari (verplaatst van 22 januari)

Tijd      : 10:00-12:00 uur

Kosten : 3Floriaan gratis, niet 3Floriaan € 6,50

Locatie : Nationaal Bomenmuseum Gimborn, Velperengh 13, 3941 BZ Doorn

 

Gegevens

Datum:
5 februari
Tijd:
10:00 - 12:00

Organisator

Drieflora

Locatie

Nationaal Bomenmuseum Gimborn
Velperengh 13
Doorn, 3941BZ Nederland
+ Google Maps