Open Tuinendag 2019

____________  ...  ______________

Tuin 1

De tuin staat in verbinding met het achterland, een natuurgebied waarop vrij uitzicht is. Hier grazen regelmatig reeën, dus wie weet krijgt u die ook te zien.
De tuin heeft een ongedwongen, landelijke stijl waarin veel vast planten (zoals lupine, ridderspoor, kattenkruid en sierui) worden afgewisseld met eenjarigen (slaapmutsje en tithonia), klimplanten (clematis, lathyrus en rozen) en zachtfruit (o.a. frambozen). De heesters (vlinderstruiken en eikenbladhortensia) passen ook in de natuurlijke uitstraling.


Tuin 2

De tuin is in voorjaar van 2015 aangelegd en is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen tuin. Van een zanderige achtertuin met veel oude wortels in de grond is een bloementuin gemaakt waar steeds andere kleuren de aandacht vragen. De tuin wordt omzoomd door een hederahaag.


Tuin 3

De kleine ronde spiegelvijver met tufsteenrand wordt omgeven door borders met vaste planten. Oude dakpannen hebben een nieuwe functie gekregen en de ornamenten maken het pittoreske plaatje af.


Tuin 4

Dit is een diepe, vrij smalle tuin met als achtergrond de majestueuze bomen van de buurtuinen. Er is vrij zicht op het torentje van de St. Petrus banden kerk. De tuin is gevarieerd aangelegd met een diversiteit aan planten. Tevens zijn er twee vijvers en een verrassing achterin de tuin.


Tuin 5

Deze natuurlijke grote tuin heeft een zomerborder met een groot assortiment planten in paarse en roze tinten. Verder o.m. een dubbele waterlelievijver met stekelbaarsjes, kikkers en libellen. In de romantische boswatervalvijver en de zonnige kiezelstrandvijver wonen salamanders. Voor de kunstliefhebbers zijn er diverse beelden in de tuin en het atelier te vinden.


Tuin 6

Deze tuin is een informele tuin waarin van alles mag groeien (behalve de esdoornzaadjes die jaarlijks in groten getale neerdwarrelen). De eigenaren kijken wat er opkomt en wat het goed doet op die plek. Er wordt gespeeld met vorm en kleur in de vaste plantenborders rondom de vijver en het gazon.


Tuin 7

Deze tuin heeft een diversiteit aan aspecten De tuin is een ruimtelijke siertuin én een speeltuin voor de (kleine) kinderen, maar tegelijk ook een natuurtuin met veel wilde bloemen die insecten trekken én een soort bostuin met een grote houtwal voor de egeltjes. Zacht op de achtergrond klatert een waterval door een beekloop met 5 trappen in een vijver met kikkers en salamanders.


Tuin 8

Het royale perceel bij het huis maakte vroeger deel uit van het arboretum van Landgoed Beukenstein. Enkele oude bomen in de parkachtige tuin dateren nog uit de tijd rond 1900. Het is een rustgevende in landschapsstijl aangelegde tuin met diverse terrassen.


Tuin 9

In deze door Abbing aangelegde tuin met verschillende hoekjes en stijlen, is ruimte voor aangewaaide plantjes en verrassingen van de buren.De hoogteverschillen tussen huis en tuin zijn op creatieve manier vormgegeven. Het terras kijkt uit op de prachtig aangelegde vijver.De tuin is steeds in beweging, ieder jaar is het weer een uitdaging er wat moois van te maken.


Tuin 10

De kleine, moderne tuin vormt een eenheid met het interieur van de woning. Deze tuin waar kunstobjecten uitermate tot hun recht komen speelt met licht, water en ruimte. Het schept een spanningsveld met transparantie en beslotenheid waar ruimte is voor de mooie beelden die u hier kunt bezichtigen. De bodem van de waterspiegel is met glasdeeltjes bedekt. Er zijn fraaie doorkijkjes omlijst door louvredeuren.


Tuin 11
Laat u verrassen in de romantische tuin. Rondom het gazon zijn diverse plantenborders aangelegd in de kleuren lila, roze en wit. De tuin heeft een speels karakter met gevarieerde beplanting en leuke hoekjes.


Tuin 12
De in Engelse stijl ingerichte tuin herbergt een royaal gazon en overkapt terras. In het broeikasje worden diverse plantjes gestekt en gezaaid. De bloemrijke borders bieden een diversiteit aan planten zoals rozen en clematis.


13 Lourdesgrot

De grot bevindt zich op het Seminarieterrein en is in het voorjaar van 2016 hersteld. De Lourdesgrot in Driebergen werd ongeveer 120 jaar geleden gebouwd op het terrein van het voormalige grootseminarie Rijsenburg, niet zichtbaar van buiten het afgesloten terrein. De grot is op een verhoging opgebouwd met zogenaamde misbaksels en met de opening richting Jeruzalem. De grot ligt in een Engelse landschapstuin met daarin diverse sprengen en watergangen die in 1790 gegraven zijn.


14 Heidetuin

Voor menigeen nog een onbekend stukje Driebergen dat zeker de moeite waard is om te bezichtigen. De Heidetuin werd in 1953 na de zware februaristormen aangelegd vanwege de daardoor ontstane kale plekken in het Rijsenburgsebos.


15 Eendenvijver

In het Rijsenburgse bos tussen de Van Oosthuyselaan en de Arnhemsebovenweg treft u de Eendenvijver en de Heidetuin aan. Deze vormen met het landgoed Kraaybeek een ecologisch geheel als onderdeel van de Stichtse Lustwarande.


Tuin 16

Landgoed Kraaybeekerhof (6 hectare) combineert een klassiek parkontwerp met actieve kleinschalige land- en tuinbouw. Er zijn onder andere een kruidentuin, fruitboomgaard, moestuin, bijenhotel en ijskelder te vinden. In de landgoedwinkel worden heerlijke producten uit de verschillende tuinen verkocht. Tevens is er informatie te vinden over het aanbod van studies die gecoördineerd worden vanuit het studiecentrum van Kraaybeekerhof. In het restaurant en op het terras kunt u terecht voor een kopje koffie en wat lekkers.