Open Tuinendag 2017

____________  ...  ______________

Tuin 1

Deze 4000 m2 grote parkachtige tuin, herbergt o.a. een stukje bos, veranda, vijver en een zwembad. Monumentale bomen geven een vrij schaduwspel over de borders die beplant zijn met een grote diversiteit aan vaste planten. Leuk detail is de overdekte veranda met buitenkeuken.

Tuin 2

Deze tuin is in ontwikkeling en zelf ontworpen en uitgevoerd. De voortuin is in het najaar van 2015 aangeplant en begint nu vorm te krijgen. De achtertuin, met een niveauverschil van ruim 1 meter zal een siergrastuin worden. In deze tuin staat kunst van Marijke Braat.

Tuin 3

Achter de oude boerderij ligt een direct met het open landschap verbonden grote tuin met gazon, blauw-paarse bloemenborder en gezellige veranda. De koffie staat hier vandaag voor u klaar!

Tuin 4 

De natuurlijke voortuin van de heer en mevrouw Bovenberg heeft niveauverschillen met diverse kunstobjecten van de hand van de tuineigenaar. Deze zijn ook te vinden in de borders met vaste planten rond het gazon in de achtertuin.

Tuin 5

Deze omvangrijke tuin is een landelijk gelegen open landschapstuin met diverse bijzondere planten, bomen, struiken en borders op kleur. Tevens treft u er een moestuin, boomgaard met schapenwei en vogelbosje met paddenpoel aan. In deze tuin staat kunst van Mirta Pertovt.

Tuin 6

Op dit adres vindt u een open “natuur-tuin” met vijverpartij. U ziet er een diversiteit aan planten (vast en vrij uitgezaaid) in de borders; kleurrijk vanaf het vroege voorjaar tot de late herfst, met ieder jaar nieuwe verrassingen.

Tuin 7 (open tussen 11.00-14.30 uur)

Rondom een verbouwde boerderij ligt een 8500m2 grote tuin. Blikvanger in de voortuin is de Siamese beuk die een officieel monument is. Naast een grote vijver treft u een boomgaard met oude fruitrassen, een molensteen, knotwilgen en leibomen. De in rechte lijnen uitgevoerde borders zijn beplant met diverse vaste planten. In deze tuin staat kunst van Mirta Pertovt.

Tuin 8

In 2009 is de tuin door de eigenaars aangelegd naar een ontwerp van Beppie de Vries (De Toverhazelaar). Het is een natuurlijke tuin rondom een hoekhuis met zitmogelijkheden in de zon en schaduw, veel vaste planten, een vijver en een zitkuil. In deze tuin staat kunst van Marijke Braat.

Tuin 9

Een beeldbepalende forse waterpartij ligt als een spiegel centraal in deze grote parkachtige tuin waarin een afwisselende beplanting de brede borders siert. Diverse kunstwerken voegen een extra dimensie toe. In deze tuin zal Creatief & Culinair atelier La Chatelaine voor heerlijke hapjes zorgen.

Tuin 10

Een schaduwrijke liefhebberstuin wordt omzoomd door hoge bomen. Speels geplante hagen, verspreid door de tuin, onderbreken het gazon, waar ook ruimte is voor de kleinkinderen om te kunnen spelen.

Tuin 11

In deze tuin met open karakter kunt u genieten van kunst door de eigenaresse gemaakt. De kunstwerken komen fraai uit in het gazon en de borders van deze verzorgde tuin.

Tuin 12

Door het aanbrengen van hagen, poortjes en tuinkamers is er een speelse en verrassende tuin om het huis ontstaan. De royale tuin is beplant met groenblijvers, vaste heesters, bloesembomen, en bijzondere bloeiende planten. De tuin is zo ingeplant dat er elke maand iets in bloei staat. Een moestuin en plek voor de kinderen om naar hartenlust te spelen maken het plaatje compleet.

Tuin 13

Op het landgoed Hydepark ligt een informele tuin met vrij uitzicht rondom. De tuin bij de voormalige stokerswoning heeft een grote diversiteit aan bloemen, struiken, (fruit)bomen en een zonnig terras. De kippen scharrelen hier vrij rond. Aan de zuidkant ligt een gazon en een bloemborder met vijver. De noordkant wordt omsloten door een moestuin, de westkant door een schaduwtuin.

Tuin 14

Op Landgoed Hydepark is een speciale wandelroute (zie bijlage) uitgezet, die een mooi beeld van het landgoed geeft. De tuin van Hydepark is van1886-1888 door Henri Copijn ingericht in de late landschapsstijl. Hierin werd een natuurlijk landschap gecombineerd met formele elementen waaronder het barokke rosarium met fontein voor de recent gerestaureerde Oranjerie. Langs de westkant van het park werd een Zwitserse rotspartij aangelegd en een ijskelder gegraven.