Open Tuinendag 2016

____________  ...  ______________

Op 4 juni werd de 16e open tuinendag in Driebergen gehouden. Maar liefst 18 tuineigenaren waren zo gastvrij om hun mooie tuinen open te stellen. De start was bij onze stand in Winkelcentrum de Sluis. De deelnemers ontvingen een passepartout inclusief een lunchpakketje en een goodiebag (dankzij onze sponsoren).

Het was een geslaagde dag met heerlijk weer, enthousiaste bezoekers en vooral prachtige tuinen!

Nr. 1

Moderne, strakke tuin met vijver waarin ruimte en rust aanleiding geven om te genieten. De tuin sluit goed aan bij het huis en interieur, waardoor het één geheel is. Bijzonder is de hoge heuvel die de afscheiding vormt naar de achterburen.

Nr. 2

De grote romantische tuin is fraai gelegen aan het overgangsgebied naar de Langbroekerwetering. De tuin is verdeeld in vakken, heeft een vijver en een broeikasje. De beplanting bestaat voornamelijk uit vaste planten.

Nr. 3

De voortuin met ronde lijnen en een diversiteit aan vaste planten, voert u naar de achtertuin die grenst aan het vogelbroedgebied. Centraal in de tuin treft u een robuste waterloop aan.

Nr. 4

Dit is een landelijke tuin die harmonieert met het weidse achterland (een natuurgebied). Vaste planten zoals lupine, akelei, ridderspoor en papaver worden gecombineerd met bloeiende heesters en klimplanten (clematis, kamperfoelie).

 Nr. 5

Een schuin toelopende achtertuin gelegen op het noordoosten, opgebouwd uit zeshoeken. Naast het terras van Douglas planken is er gebruik gemaakt van grind. De kleine tuin wordt halverwege onderbroken om meer spanning te creëren en minder nadruk te leggen op de schuinte.

 Nr. 6

Deze tuin is in het voorjaar van 2015 aangelegd. Van een zanderige achtertuin met veel oude wortels in de grond is een bloementuin gemaakt waar steeds andere kleuren de aandacht vragen.

Nr. 7

Een romantische tuin met verrassend gebruik van de beperkte ruimte, overgoten met een vleugje mediterranee. Achter het door hortensia’s omgeven terras, ligt het zwembad verborgen in de meest zonnige hoek van de tuin.

Nr. 8

Een tuin met moderne uitstraling door het materiaalgebruik en de niveauverschillen. De strakke lijnen worden doorbroken door de losse beplanting. Door de indeling ontstaan veel verschillende doorkijkjes. De twee vijvers vormen een mooie aanvulling op de tuinbeleving.

Nr. 9

De kleine ronde spiegelvijver met tufsteen rand wordt in deze tuin omgeven door borders met diverse vaste planten. Oude dakpannen hebben een nieuwe functie gekregen en de ornamenten maken het plaatje af.

 Nr. 10

Welkom in De Groentehoek, een groene oase tussen flats waar mensen met een sociale kwetsbaarheid naar hartenlust kunnen moes tuinieren. Professionele begeleiders en vrijwilligers helpen hen die tuiniervaardigheden te ontwikkelen welke binnen ieders mogelijkheden liggen. Neem een kijkje in deze fraaie moestuin en luister naar de verhalen van de grondlegger van dit ideële project.

Nr. 11

Deze achtertuin is in 2014 met circa 450m2 vergroot. Met de bouw van een zwembad en een herindeling worden nu langzaam plantenvakken gecreëerd met diverse kleurencombinaties. De tuin heeft meerdere terrassen zodat je altijd in of uit de zon kan zitten.

Nr. 12

Een in engelse sfeer aangelegde tuin is gelegen achter de huisjes van het historische Rijsenbrugse kerkplein. Op dit unieke plekje met uitzicht op de kerk ligt een waar lusthof met borders vol rozen, kleine boomgaard en moestuin. De zichtas vanaf het huis toont een blik op het romantische witte bankje onder de klimopboog.

Nr. 13

In deze diepe, natuurlijke tuin met zicht op de toren van de katholieke kerk en de mooie bomen uit de pastorietuin, treft u 2 vijvers aan, waarvan 1 recent is aangelegd. Veel vaste planten vullen de borders.

Nr. 14

Een combinatie van een beetje oud en veel nieuw in deze recent aangelegde tuin. Strak, maar toch romantisch door de keuze van struiken en bloemen. Het kunstwerk geeft het geheel nog meer sfeer.

Nr. 15

Deze tuin met open karakter is circa 800 m2 groot met een rotstuin en waterpartij. Sinds 1997 hebben de eigenaren het voormalig bedrijfsterrein geschikt gemaakt als tuin. Er zijn natuurlijke, organische borders aangelegd met bijzondere, maar ook inheemse planten.

 Nr. 16

In de modern vormgegeven tuin is gebruik gemaakt van een duidelijke vlakverdeling. De strakke belijning is ook in het ontwerp van het laatste deel in 2012 doorgevoerd. Hierdoor is een eenheid in de tuin ontstaan met meerdere terrassen en een vijver.

Nr. 17

Een romantische landschappelijke tuin, gelegen rondom een authentiek Zwitserse chalet. De tuin heeft als centraal punt een oude lindeboom, een strakke vijver, grasveld en borders met verrassende hoeken. Het geheel wordt omzoomd door een coulisselandschap van oude bomen.

Nr. 18

Deze natuurlijke tuin heeft een grote zomerborder met diverse plantensoorten in paarse en roze tinten. Verder o.m. een dubbele waterlelievijver met stekelbaarsjes, kikkers en libellen. Nieuw zijn de romantische boswatervalvijver en de zonnige kiezelstrandvijver met salamanders. Voor de kunstliefhebbers zijn er diverse hardstenen beelden in de tuin en het atelier te vinden.