Open Tuinendag 2015 weer schot in de roos

____________  ...  ______________

Op  zaterdag 27 juni organiseerden wij de jaarlijkse Open tuinendag in het gebied tussen Traay, Engweg en de gemeentegrens met Doorn.

Liefhebbers van tuinen grepen hun kans om de in totaal 16 opengestelde tuinen te bekijken. Van parkachtig tot romantisch, van bostuin tot stadstuin, de variatie aan tuinen was dit jaar bijzonder groot.  Ook na 15 jaar, want zo lang kent Driebergen een Open tuinendag, blijkt deze activiteit te voldoen aan een behoefte. Ruim 100 mensen haalden bij de kraam van 3Flora de tuinroute op en gingen op pad langs de tuinen. Na afloop was er veel enthousiasme dus blijft deze activiteit zeker op ons jaarprogramma staan.

Nieuwe tuinen en nieuwe leden

Tien van de 16 tuinen waren voor de eerste keer opengesteld waardoor er een diversiteit aan grootte, inrichting en beplanting was. In sommige tuinen waren speciaal voor deze dag kunstwerken geplaatst of had de tuineigenaar het terras aangekleed met gezellige zitjes en wat te drinken.

In weer  4 andere tuinen boden enkele Driebergse ondernemers een proeverij van lekkernijen aan. Tuinopenstellers waren verrast over de positieve reacties die ze kregen op hun tuin en willen over 3 jaar als het kan weer meedoen. Sommigen gaan hun buren of vrienden in het dorp enthousiast maken om dan ook hun tuin open te stellen. En dat willen we als 3Flora graag: ontmoetingen en contacten stimuleren tussen mensen met groene vingers!

Wij zijn reuze blij dat we al direct 5 nieuwe Florianen mochten inschrijven. Zij kregen hun passe-partout met daarop de tuinroute cadeau.

Resultaten van de dag

De tuineigenaren en de vrijwilligers van 3Flora zijn er met de Open tuinendag opnieuw  in geslaagd het gezamenlijke doel  te bereiken: elkaar enthousiast maken door kennis en informatie te delen over de aanleg van tuinen, de beplanting en het onderhoud van de gewassen.

Nog enkele feitjes:

We verkochten 105 passe-partouts waarmee bezoekers op pad konden langs de tuinen.

De tuinbezoekers ontvingen bij hun passe-partout een goodiebag met o.a. lunchpakket, zakje bloemenzaad, kortingsbonnen en tegoedbonnen voor maar liefst 3planten.

Maar liefst 75 bezoekers waren (nog) geen 3Floriaan. 30 waren dat wel.

29 personen deden mee aan de prijsvraag ‘raad het gewicht van deze 2 ananassen’; de winnaar ontvangt de cadeaubon voor deelname aan een workshop tijdens een presentatieavond in november.

Gezamenlijke afsluiting

Natuurlijk waren ook de tuinopenstellers nieuwsgierig naar de andere tuinen. Voor hen organiseerden wij de dag na de Open tuinenroute een koffiemoment waarna zo’n 15 van hen elkaars tuinen gingen bekijken.  Na afloop stond voor hen een smakelijke lunch klaar in de tuin van Mieke van Kleinwee, een van de commissieleden. Ook kregen zij een eenvoudige decoratiefles met fris groen en agapanthusbloem, plus  een cadeaubon van € 5,00 te besteden aan een workshop of koffie/lootjes tijdens een doe-avond of presentatie.

Dank aan vrijwilligers en sponsors

Naast de geweldige medewerking van de 16 tuinopenstellers is 3Flora haar sponsors dankbaar die de Open tuinendag mede tot zo’n succes maakten. Van hen kregen wij de inhoud voor de goodie-bags en de proeverij: Jumbo Verberne, Van Asperen Brood & Banket, Kapsalon Rob, Vreeken’s Zaden, De Vagebond, Bloemsierkunst en Kadothiek De Sluis, Dier & Plezier, Bloemsierkunst-Tuincentrum Van Jaarsveld, Fa. W. Haalboom en Zn. boomkwekerij, Brand & van Zanten, Tre Monti en Lavendel Bloemen & Planten. De proeverij in 4 van de tuinen werd verzorgd door Creatief en Culinair atelier La Chatelaine, Foekje’s ecofood, Lekker en Restaurant Groenland.

Bekijkt u eens de foto’s op de website www.drieflora.nl (klik op open tuinendag). Interesse in de overige activiteiten van 3Flora? Ook die staan op de website of neem contact op met Gea Blokker 0343 516458 of Pien Harff 0343 416229. Samen met Mieke van Kleinwee en Lisette Niesink organiseerden zij de Open tuinendag.